zondag 14 juli 2013.

Het was  mooi weer dus zijn we vroeg naar Kirkjebaerklaustur gereden. De bus naar de Laki ging om 9 uur en daar wilden we mee omdat dat vorige week niet ging. We hebben een prachtige rit gehad. Het is werkelijk een heel mooi gebied met een lange rij kraters die ontstaan is na en uitbarsting in 1783. We zij een krater opgewandeld en later nog een paar ingewandeld. Geweldig! Het weer bleef mooi dus we hadden geluk want anders zie je niets.

Om zes uur waren we weer terug in het dorp na een aantal uren schommelen in de bus. We snappen nu waarom het vorige wek niet kon met de auto, veel heftige rivieren onderweg. We staan nu op een mooi plekje langs weg 209 met geweldig uitzicht.

maandag 15 juli 2013.

 

Eerst terug naar Kirkjebaerklaustur boodschappen gedaan. En toen naar de toerist info om te vragen of ze wifi hadden en ja dat was er. De weblog bij gewerkt en mailtjes beantwoord. Toen terug naar de N1 tankstation bakkie gedaan en getankt. En daarna op naar Skaftavel daar wilden we wandelen het weer werd al beter. Na het eten zijn we gaan lopen en zijn drie uur onderweg geweest.

 

Wel de Svartifoss gezien wel heel anders dan in de winter. Daarna door naar het ijsmeer de Jokulsarlon. Het was er erg druk we zagen dat er ook plaats was voor de brug rechts erg mooi. Na het eten zijn we verhuist en staan nu vlak voor het ijs mooi uitzicht.

dinsdag 16 juli 2013.

We werden om kwart over acht wakker. De eerste toeristen kwamen al weer.

Na het eten zijn we met een bootje het ijsmeer op geweest. Dat was weer een belevenis erg mooi. Na de koffie nog wat rond gelopen en nog even naar de andere kant geweest maar daar was het meeste ijs verdwenen. Toen op weg naar Hoffel daar moest een hotspot zijn. Het waren er vijf het varieerde van lekker warm tot erg warm, maar wel lekker. Coördinaten van het badje: N 63’23,538/ W 15’20,587.

Daarna zijn we door gereden naar Hofn daar staan we nu op de camping. Dat is al een paar jaar terug dat we hier zijn geweest. We hadden een andere voorstelling. Maar deze is toch beter, de was weer gedaan dat werd weer tijd maar het weer werkte niet mee.

 

Woensdag 17 juli 2013.

We werden wakker van het tikken van de wagen het is mooi weer. Vandaag een luier dag, na de koffie op de fiets naar de Netto gegaan om boodschap. En een rondje door het dorpje dit dorpje heeft wel iets. Na de boodschap lekker gelezen. Na de middag zijn we gaan fietsen niet al te ver het waaide hard. Bij de camper aan gekomen eerst maar weer een bakkie en de weblog bij gewerkt. Daarna zijn we naar het zwembad gegaan de hotpot in heerlijk. Het was mooi weer dus de bbq maar aan. We hadden de camper andersom gezet voor de wind en dat was wel lekker.

donderdag 18 juli 2013.

Lekker geslapen vannacht had een beetje moeite om wakker te worden. Na het eten de tanken geleegd. En zijn vertrokken het is al een paar jaar geleden dat we de weg gehad hebben eigenlijk is alles nieuw. Koffie ge dronken op een camping Stafaffel een camping om te onthouden. Mooie plekjes gezien de kust is hier ook zo mooi. We hebben ook een stukje geprobeerd te lopen maar het werd erg mistig.

Dan maar weer door naar het plaatsje Djupivogur we zijn er meer geweest weten er niets meer van. Toen door naar  camping Berunes een heel kleine camping. Na het eten een stukje naar de kust gelopen.

vrijdag 19 juli 2013.

Weer een mooie dag we werden wakker van het getik van de wagen. Toen we de gordijntjes open deden zagen we dat er nog een camper naast ons is gaan staan dat hadden we nooit gehoord. We zijn het fjord rond gereden. En een volgende ook er waren mooie uitzichten. Op een P koffie gedronken en Wil heeft mijn haar gedaan.  Standje 6

We zijn zelfs op de P geweest waar we voor het eerst op IJsland op stonden. In Egilsstadir zijn we de camping rond gereden en er weer af dat was niets. boodschap gedaan en naar de toerist info geweest om te vragen over onze plannen. We konden weer niet in de Viti dus zijn we naar het auto verhuurbedrijf gegaan om de auto te annuleren dat was geen probleem. Nu is het plan om de Oostfjorden ook te gaan doen. We staan nu op een plekje lang weg 934 om te overnachten.  

 

zaterdag 20 juli 2013.

Heerlijk geslapen het was erg stil. We moesten wel het hele eind  terug. Toen naar Vopnafjordur daar even rond gekeken. Toen door naar het zwembadje Selardalslaug net even voorbij  Vopnafjordur. Dat was weer erg lekker de badjes tellen al aardig op. Het was wel een eind rijden maar we zijn nu in Porshofn op de camping. We zijn hier al eens geweest een broodje eten en daarna weer verder.