Terug naar Marokko

 

Zaterdag 5 maart.

We zijn in de middag vertrokken richting Arras in Frankrijk we kwamen er net voor donker aan. De camperplaats stond vol we hebben de camper op een P er tegenover gezet. Na het eten zouden we even gaan lopen het plaatsje even verkennen maar het begon te regenen en is niet meer droog geweest.

 

Zondag 6 maart.

We hadden de wekker op zeven uur gezet kleren aan koffie gezet en broodjes gesmeerd en zijn vertrokken eten kan je onderweg ook doen.

Tegen vieren waren we in Bessines sur Gartempe ook nog in Frankrijk.  Daar konden we de camper op een pleintje zetten. Later op de avond stond het pleintje vol met campers.

Het is een mooi klein oud dorpje.

 

Maandag 7 maart.

We zouden vroeg weg maar er kwam iets tussen het werd half elf voordat we weg waren. Wil moest eerst even bij dokter lang.

We zijn toch nog in Vitoria Gasteiz boven in Spanje gekomen.

Een grote Parkeerplaats waar ook campers mogen staan.

 

Dinsdag 8 maart.

Zijn we in Calcares aan gekomen. De camperplaats stond vol maar dat wisten we het is een gratis plek dus de mensen blijven daar staan we konden vlakbij de cp op een parkeerplaats staan. We zijn het stadje in geweest en even op een terrasje gezeten.

 

Woensdag 9 maart.

Het laatste stukje naar Algeciras.

Je kan merken dat we naar het zuiden gaan het wordt iets warmer.

Vlakbij Algeciras de LPG tank gevuld dat kan in Marokko niet.

Toen door naar de plaats waar we met Gerard en Margot afgesroken hadden.

Koffie gedronken en zijn naar het boekingskantoor gegaan voor kaartjes voor de boot.

We hebben gegeten bij de Mac Donald  daar kan je ook internetten  alles gaat gewoon door.

We overnachten bij het kantoor op een parkeerplaats.

Donderdag 10 maart,

Vanmorgen stonden we al om acht uur bij de boot want we dachten dat het heel druk zou zijn omdat de camperplaats vol stond. Maar er gingen maar drie campers op en wat vrachtauto’s. Nou ja, waren we in ieder geval op tijd en we gingen al om kwart over tien weg.

Bij de douane ging het redelijk vlug, binnen een half uur waren we klaar maar ze zijn nog steeds niet allemaal even vriendelijk.

 

Hierna zijn we eerst naar Tanger gegaan naar de Marjane voor wifi. Moesten we toch dwars door de stad! Was best spannend. Nu weten we weer hoe het hier gaat. Vier rijen auto’s op drie banen, rotondes met acht afslagen waar iedereen kris kras door elkaar overheen rijdt. Toen mochten we de afslag die Truus aangaf helemaal niet in, dus nog maar een rondje met een hoop getoeter en gedrang en taxi’s die je aan alle kanten snijden. We zijn heelhuids aangekomen en we hebben een dongel en dus wifi.

Eigenlijk wilden we daar overnachten maar dat mocht niet dus zijn we doorgereden naar Asillah en staan daar weer bij de haven net als vorige keer.

We zijn net nog even door het stadje gelopen, leuk hoor, iedereen nog op straat. Het is hier een uur vroeger als thuis trouwens.

Morgen rijden we door naar El Jadida, ongeveer 400 km zuidelijker. Het is hier nog best fris als de zon weg is en we willen graag een beetje warmte.

Vrijdag 12 maart.

We wilden toch wat meer warmte dus zijn we doorgereden naar El Jadida, 400 km zuidelijker.

Blijft leuk dat Arabisch!

Zaterdag 13 maart.

Vanmorgen zijn we op de fiets  om boodschap geweest naar de Carfour was weer even wennen in het verkeer hier.

Vanmiddag zijn we naar het centrum geweest, ongeveer 3 km verderop. Hier is nog een oude Portugese wijk , helemaal ommuurd en hier is een oude regenwateropslagplaats. Er staat nu niet veel water meer in maar het is wel een mooi bouwwerk.

Overdag was het heel lekker maar ’s avonds koelt het snel af. Koud land met een warme zon!

Morgen gaan we door naar Marrakech.


Maak jouw eigen website met JouwWeb