Maandag 11 april

Vrijdag zijn we naar het dorp gefietst. Door de winkelstraat van Merzouga en langs het voetbalveld in de woestijn. Daar werd nog fanatiek gevoetbald in de warmte!

Tegen de avond toen het wat afkoelde zijn we een stuk de duinen ingelopen. Heel bijzonder en dan kom je natuurlijk kamelen tegen.

We wilden eigenlijk langer blijven maar zaterdag begon het hard te waaien en volgens de berichten zou dat een paar dagen aanhouden dus zijn we een stukje naar het noorden gegaan. Bij Meski op de camping in de oase met een mooi zwembad uit een natuurlijke bron. Beetje jammer dat het in het wekend heel druk is en alleen de jongens zwemmen. Zondag werd er wel leuke Marokkaanse muziek gemaakt op trommels door een groep jongeren. Toen kwam er ook een bus met Hollandse meiden die allemaal in bikini in het water sprongen. De jongens hadden de dag van hun leven met zoveel bloot!

Wij hebben heerlijk in de oase gewandeld, zo rustig als het daar is, alleen wat ezeltjes en de wasvrouwen in de rivier.

Vandaag zijn we  naar Errachidia gereden voor boodschappen bij de Acima, ook een mooie supermarkt.

Nu zijn we weer een stukje teruggereden richting Merzouga want morgen lijkt het minder hard te waaien. We willen toch een ritje op een kameel maken dus gaan we morgen voor de herkansing.

Dinsdag 12 april

Voor de middag waren we al bij Merzouga. Op een camping dit keer want dan zouden we achter de muur kunnen gaan staan bij een eventuele zandstorm. De berichten geven wel wind maar geen storm dus kiezen we eerst voor de ruimte voor de duinen, met uitzicht.

Hier is ook een zwembad en dat is lekker om af te koelen. Het is toch ’s middags wel 35 graden en ’s avonds koelt het langzaam af. Om elf uur is het nog 26 graden.

Om zes uur zijn we met de kamelen de duinen ingegaan voor de zonsondergang. Dit was een hele bijzondere ervaring. Rustig schommelend ga je het  zand in. Gewoon hartstikke leuk. En toen op een duintje zitten wachten tot de zon onderging. Prachtig!

Woensdag 13 april

Vanmorgen zijn we naar het andere dorpje vlakbij gefietst,  Hassi Labiad. Dit is iets kleiner dan Merzouga. Er zijn een paar kleine garagebox-winkeltjes en een pleintje en dat is het wel. Als je er uit fietst ga je zo de leegte in.

Vanavond hadden we muziek. Er was een groep campers uit Oostenrijk en daar kwam een groepje muzikanten Marokkaanse muziek maken en zingen. Kampvuurtje erbij , gaf wel een leuk sfeertje.

Donderdag 14 april
Mooie rit gedaan. Binnendoor naar Goulmima. Het is niet een hoofdweg maar hij was goed. Paar leuke stadjes onderweg. Net voorbij de oase van Jorf was een bijzonder landschap met een soort van heuveltjes op rijen. Er was een parkeerplaats met een nomadentent dus wij erop gereden.
Een jongen kwam ons vertellen dat heel lang geleden het water uit de bergen hier onder de grond doorging naar de oase door ondergrondse gangen. De heuveltjes zijn ontstaan door hele hoge waterdruk. Nu is er geen water meer, dat zit veel dieper. We konden de kanalen bekijken. Erg leuk, hij liep voor ons uit en stak telkens een kaarsje aan om ons bij te lichten en op de terugweg gingen ze weer uit. Na afloop was er natuurlijk thee in de tent bij oma.

Nu staan we dus in Goulmima, op een hele nette camping met een zwembadje. Een van de netste campings die we gehad hebben.

Vanmiddag heeft Cor de brander van de koelkast schoongemaakt. Hij deed het niet meer op gas en dat is lastig dus maar even gekeken. Nou dat was geen wonder dat hij het niet deed want er zat zoveel zand in de brander, niet normaal. Gelukkig doet hij het weer. Weer wat geleerd, na harde wind en veel stof even de brander eruit!

Zaterdag 16 april

Gisteren hebben we een prachtige rit gemaakt dwars door de bergen en door drie mooie kloven. Het was ongeveer 140 km maar we hebben er de hele dag overgedaan.

Natuurlijk ook door de vele stops, maar de snelheid lag ook niet zo hoog. Vaak maar 30 km per uur. We zijn door veel kleine dorpjes met smalle straatjes gereden, en hier en daar moesten we door het water maar alles viel wel mee.

Was goed te doen. Alleen als er dan iemand zijn auto staat te wassen wordt de weg wel een beetje krap.

We staan nu 8 km voor Tinghir op een camping. Hier is een wasmachine dus vandaag was het wasdag.