We krijgen er geen genoeg van.

 

Week 1

Vanmorgen,donderdag 20 juni, zijn we aangekomen in Seydisfjordur. De zee was erg ruig en we hebben letterlijk de hele nacht liggen rollen in bed. Gelukkig hadden we anti-zeeziektepillen en een wijntje zodat we niet ziek werden.

In Egilsstadir boodschappen ingeslagen en toen op pad.

Vandaag mooi op weg nr. 1 gebleven en we hebben al prachtige vergezichten gehad. Ook zijn we al bij de modderpotten geweest. Bij de Krafla boven was het koud en mistig dus we staan nu op de camping met mooi uitzicht op het Mývtn   Morgen aan de wandel hier.

We zijn vrijdagmorgen gaan wandelen bij Dimmuborgir. Eerst door een oud begroeid lavaveld en toen door een zwarte stenenwoestijn. Het was mooi weer en daardoor waren er ontzettend veel vliegjes dat waren we even vergeten maar we zijn toch doorgelopen tot we bij een krater kwamen Ludent genaamd. Al me tal hebben we bijna vier uur gelopen.

Daarna zijn we lekker gaan relaxen in de Jarbodin. Dit is een heerlijk waar zwembad met natuurlijk warm water, daar hebben we wel anderhalf uur gedobberd.

Nu staan we boven bij de Krafla. Wat een verschil met gisteren!

Het is nu bijna tien uur en we staan nog steeds in de zon.

Na het eten hebben we  een mooi rondje gelopen over het lavaveld hier.

We blijven hier ook slapen.   

zaterdag 22 juni 2013

Vanmorgen was het best koud hierboven, 6 graden buiten.

We zijn eerst naar de pseudokraters aan de zuidkant van het meer geweest. In de souvenirwinkel daar hebben we muskietennetjes gekocht. Meteen maar uitgeprobeerd en het werkt!

Toen zijn we doorgereden naar een dal ten zuiden van Husavik via weg 845. Daar hebben we gefietst. Het is een mooi groen dal en er loopt een soort van rondweg doorheen waarover we ongeveer 30 km hebben gefietst. Het was mooi weer en heerlijk. Het waaide wel wat hard maar dat doet het hier altijd.

Nu staan we op camping Heidarbaer van de campingkaart, hij ligt aan weg 87. Het is niet zoveel maar voor een nacht prima. Er zijn heel veel IJslanders op de camping want het is weekend. We hebben tot bijna half tien buiten gezeten.

Dat is toch wel bijzonder.