Zondag 24 september.

Leuk uitstapje gemaakt vandaag. We zijn naar Lagos gereden om het stadje te bekijken. Op de fiets vanaf de cp naar het centrum gegaan.  Langs de boulevard staan allemaal standjes met mensen die je proberen te ronselen voor een boot of kano- tochtje. We wilden graag de rotsen vanaf het water zien dus dat hebben we eerst maar gedaan. Met zijn vieren en de schipper in een klein bootje. Eerst langs allemaal verschillende strandjes met allemaal een eigen naam en een verhaal erachter, zoals het aardappelstrand en het uienstrand. Daar stonden vroeger boerderijen boven en bij harde regen spoelden de aardappels of uien naar beneden en een jaar later groeiden ze op het strand. Hij kon het wel leuk vertellen. Na de stranden kwamen de grotten en de meest vreemd gevormde rotsen. Prachtig om dit een keer van dichtbij te zien. Het kleine bootje kon overal tussen door, hele nauwe doorgangen, erg leuk. En toen met een rotgang weer terug naar de haven, leuk!

Het stadje zelf heeft nog wel een mooi oud centrumpje. Met nauwe, gezellige straatjes , leuke pleintjes en een paar mooie kerken. Buiten het centrum is alles nieuwbouw maar dat is zo op toeristische plekken. En toeristisch is het hier wel! We komen echt in een heel ander stuk Portugal nu.

Maandag 25 september.

We hebben een mooie camping gevonden vlakbij Alvor. Alvor zelf is nog een oud vissersdorp maar even verderop staan de appartementsgebouwen voor de vele toeristen die hier komen voor de lange zandstranden.

De camping is een actiecamping voor 13 euro per nacht inclusief alles, ook wifi en een zwembad. Niet gek dus. Morgen maar eens een luie stranddag!

Is wel bijna 2 km maar kan op de fiets, er zit maar één hellinkje tussen!

Donderdag 28 september.

Lekker een paar stranddagen.

Gisteren zijn we met de bus naar Portimao geweest, een stadje een paar km verderop. Lekker door het centrum gelopen met een paar mooie toeristenstraatjes en nog wat mooie Jugendstilgebouwen. Er is nog een lange boulevard met aan het eind het museum van Portimao. Hier hebben we een beetje geschiedenis van Portugal gezien. Verder kun je hier zien hoe de sardientjes vroeger gevangen werden en in een blikje terecht kwamen. Leuk om te zien hoe in dezelfde fabriek de blikjes gemaakt werden en de vrouwen de visjes één voor één in de blikjes stopten. Wat wel modern was voor die tijd was de crèche in de fabriek zodat de vrouwen konden werken en af en toe hun babi’s de borst konden geven. De entree was gratis want het was wereld museumdag!

Wat wel opvalt is dat de stadjes en dorpjes hier allemaal omgeven zijn door veel vierkante kilometers hoge flatgebouwen. Maar dat stond al in de reisgids.

De temperatuur is hier wel aangenamer dan aan de westkust. Overdag scheelt het zeker een graad of 4 á 5 en ’s avonds kun je tot een uur of acht in de korte broek buiten zijn dus ook weer lekker buiten eten.

Vrijdag 29 september.

We hebben er nog maar een stranddagje aanvast geknoopt en omdat Alvor toch wel een  heel leuk stadje is zijn we vanavond gaan eten op een van de vele kleine terrasjes langs de straatjes.

Morgen is het even klaar met het geluier en gaan we een stukje het achterland in. In de bergen moeten ook nog wat mooie oude stadjes liggen.

Zaterdag 30 september.

Vandaag zijn we het achterland ingereden. Het zijn niet echt hoge bergen,  meer hoge heuvels maar het is hier wel mooi groen. Hier schijnt de meeste regen van Portugal te vallen maar nu in ieder geval niet. Het is best warm.

Toch even door Monchique geslenterd met zijn witte huizen. Daarna naar een cp gegaan vlakbij Caldas de Monchique. Een mooie plek in de heuvels met mooi uitzicht en zelfs een klein zwembadje. Allemaal keurig verzorgd.

====================================================================================================

Maak jouw eigen website met JouwWeb