Riquewihr.

 

Maandag 9 oktober.

 

Over een mooie fietsroute hoog door de wijnvelden zijn we naar Kaysersberg gefietst. De zon zat achter een sluierwolk die niet weg wilde gaan maar het was lekker fietsweer.

Dit is ook een prachtig stadje. We hebben de fietsen neer gezet en zijn gaan dwalen door de smalle straatjes. Natuurlijk moesten we even naar boven naar de burcht voor het uitzicht en de blik op het stadje van bovenaf. Voor de rest spreken de foto’s voor zich, gekleurde gevels, veel bloembakken, leuke uithangborden en vrouw Holle Huisjes. 😃

Terug was de zon erbij en werd het lekker warm.

In Riquewhir hebben we nog lekkere macarons gehaald voor bij de thee, dat is een specialiteit van hier.

 

 

Dinsdag 10 oktober.

 

Vandaag zou het de hele dag wat bewolkt zijn maar de zon was er de hele tijd lekker bij.

Op de fiets de andere kant op. Weer hoog door de druiven. Eerst langs een klein dorpje, Hunnawhir. Het fietspad liep door naar Ribeauville. Ook weer erg mooi. De burchten lagen te hoog voor ons, dat hebben we maar over geslagen!

Na ons broodje op een bankje hebben we een supermarkt opgezocht. Bij het dorp bij de camping is er geen. We vonden een grote Le Clerc. Even een paar boodschappen gedaan en een nieuwe thermoskan gekocht voor de koffie want die is van het tafeltje gevallen van de week en de deksel is kapot.

De fietstassen waren zwaar en dus zijn we over de doorgaande benedenweg terug gegaan naar de camping. Dat doen we niet weer want die weg is veel te druk. Ze houden wel afstand maar er wordt hard gereden.

We hebben nog lang buiten gezeten. Toen we zaten te eten kwam er een ooievaar voorbij wandelen. Gister ook al. Hij gaat blijkbaar de hele camping over om te schooien!

Er leven veel ooievaars in de Elzas. In februari\maart komen ze hierheen om te nestelen. Overwinteren doen ze zuidelijker. In de souvenirwinkels kun je veel verschillende ooievaarspullen kopen. Knuffels, theedoeken mokken enz.

 

 

Woensdag 11 oktober.

 

Het lijkt nog steeds zomer. Is toch niet normaal voor deze tijd maar we genieten er maar van.

Nog maar een fietstochtje gedaan, er zijn hier zoveel leuke stadjes. Vandaag was ons doel Turckheim. Weer een toren met poort als ingang. Boven op de toren is een ooievaarsnest gebouwd. Als je er op let zie je er wel meer hier en daar. In het centrum viel de mooie torenspits van de kerk wel op, ook de vele bloemen overal.

De rit terug ging over hetzelfde pad als heen maar was weer erg mooi. Wel zwaar met flinke klimmetjes, fietsen in turbo!

We hadden onszelf nog maar een schandalig duur maar erg lekker ijsje beloofd in Riquewihr toen ging de laatste klim een stuk beter.

 

 

Donderdag 12 oktober.

 

Even niet fietsen vandaag. Het was wat bewolkt en we zijn gaan lopen.

Eerst naar Zellenberg, een klein dorpje op een heuvel vlakbij de camping. Dit is een klein, rustig dorpje met een paar smalle straatjes.

Van boven hadden we gekeken hoe we naar Riquewihr wilden lopen langs de druiven in plaats van de weg. Dus eerst weer naar beneden, toen weer een stuk omhoog en daar gekomen liep het pad heel anders dan wij dachten. Dus nog verder omhoog hebben we maar een beetje onze eigen route gezocht, was wel mooi. Het was inmiddels wel warm geworden.

Op het normale wandelpad aangekomen stond een bankje om even te rusten. Daar vandaan zagen we aan de ene kant Zellenberg op de heuvel en aan de andere kant Riquewihr.

In het dorp hebben we een plekje gezocht om te lunchen. Dat viel nog niet mee. Er komen hier dagelijks busladingen toeristen. Toen we gisteren langs de parkeerplaats fietsten stonden er acht grote touringcars! Het dorp lijkt ook wel een groot open lucht museum.

We hebben heerlijk gegeten. Eerst een lekkere salade met warme geitenkaas, olijven, walnoten en tomaatjes. Toen een Tarte flambee, een streekgerecht. Soort pizza maar dan met een hele dunne bodem van brooddeeg belegd met crème fraîche, uien en reepjes spek, super lekker!  Hier hoort natuurlijk een kannetje pinot Blanc bij, witte wijn ook uit de streek, een ware traktatie.

Om de calorieën er weer een beetje af te werken zijn we nog maar even door het dorp gewandeld. Als je goed kijkt zijn er hele leuke uithangborden te zien.

De terugweg naar de camping gaat gelukkig naar beneden. Dat is wel fijn na een wijntje!

 

 

Maandag 16 oktober.

 

Weer thuis.

Vrijdag hebben we nog lekker gefietst. ’s Middags werd het 28 graden en het koelde niet af. Om negen uur was het nog 23 graden. Tegen elf uur, we hadden net de ramen en luiken dicht, begon het hard te waaien. Dat was het begin van de weersomslag. Zaterdag was het een stuk kouder en af en toe een bui en zondag was het nog maar tien graden. Zo snel kan het afkoelen!

Naar het zuiden gaan was ook geen optie want ook daar werd het een stuk minder mooi. Dus zijn we naar het noorden gegaan richting huis. Nog een cp bij Metz gedaan en nog een bij Nijmegen. Na een mooie reis met de nieuwe camper die al lekker vertrouwd wordt zijn we dus weer thuis.

Onze bedoeling is om begin januari richting Portugal te gaan.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb