10 september.

 

Gisteren hebben we weer een stukje gereden. We staan nu op camping Menina. Een mooie acsi-camping bij Varpolje Mozirje, een heel klein dorpje aan de rivier de Savinja.

Het dal is hier wat breder en je kunt hier mooi fietsen over smalle weggetjes door de weilanden en appel- en notenbomen langs de kant.

Het weer is helemaal omgeslagen, de goede kant op, en voorlopig blijven we dus in Slovenie.

 

12 september.

 

Wat zijn we blij met onze fietsen! Hier in het dal gaat het best wel op en neer en dat gaat prima.

Gisteren zijn we naar Gorni Grad gefietst. Onderweg noten gezocht en van de uitzichten genoten.

 

Vandaag wilden we eigenlijk met de skilift omhoog en dan wandelen. Het was een mooi stukje fietsen maar bij de lift aangekomen bleek hij alleen in het weekend te werken. We hebben daar wat rondgewandeld en zijn toen doorgefietst naar Mozirje. Daar hebben we ansichtkaarten kunnen scoren bij het postkantoor en toen zijn we naar het park gegaan op aanraden van de campingbaas.

Het park is helemaal aangelegd door vrijwilligers uit deze streek. In 1974 zijn ze er mee begonnen en af en toe wordt er een stukje bij aangelegd. Het is nu 85 hectare groot en behalve bomen en bloemen is er ook veel te lezen en te zien over de historie van deze streek. Er zijn enkele huisjes, werkplaatsen en een kerkje. In een van de huisjes was een kerstdorp opgesteld. De boerenkool doet het hier best!

 

13 september.

 

Het was de bedoeling om vandaag niets te doen maar toen bedachten we dat we wat boodschappen nodig hadden dus op de fiets naar de spar in Nazarje, 5 km verderop. Hier in het dorpje is ook een winkeltje maar die heeft bijna geen groente. Het was mooi weer dus helemaal niet erg om even te fietsen.

Onderweg naar de winkel kwamen we al weer notenbomen tegen. Dan moeten we altijd even stoppen om te zoeken.

’s Middags nog maar een rondje gefietst. Er zit toch wel verandering in het weer want er waren bloemkoolwolken. Maar het is nog steeds heerlijk weer, zo tegen de 30 graden.

 

14 september.

 

Vanmorgen maar eens een rondje gelopen. We moesten naar Recica om te pinnen.

Heen mooi langs de rivier gegaan, terug over de velden. De hop is hier al geoogst. Er staan hier heel veel fruitbomen en het fruit is nu rijp. Ook de pruimen en deze moesten we even proeven van de boer. Heerlijk,  van die kleine paarse!

In tegenstelling tot de weerberichten was het toch behoorlijk warm geworden en we waren na 5 km wel blij dat we weer bij de camper waren.

Vanmiddag hebben we gelezen en geluierd. De voorspelde onweer kwam pas om half acht en nu om half tien rommelt en regent het nog steeds. Ik hoop dat het straks over is want grote druppen maken lawaai op het dak!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb