Overwinteren in Spanje.

 

Dinsdag 25 januari vertrekken wij richting Spanje. We hebben voor het eerst een groepsreis geboekt bij de NKC en hebben er heel erg veel zin in.

De eerste etappe is naar de oprit van Fokko en Hilda in Zetten.

 

 

Woensdag 26 januari.

 

Zoals gezegd zijn we gisteren bij Fokko en Hilda in Zetten geweest. Lekker bijgeklets en heerlijk op de oprit geslapen.

Vanmorgen na een bakje koffie begon de rit om half elf. Het was rustig op de weg en we konden lekker doorrijden.

Om half een waren we voorbij Maastricht en was het tijd voor een broodje.

In België was het mistig, in Luxemburg lag er sneeuw langs de weg en waren de bomen mooi wit.

In Diekirch aangekomen, om een uur of drie, was het koud, drie graden maar hier is geen sneeuw.

Voor de camping is een goede cp met stroom, water en een loosput voor € 7,00. Deze plek wisten we nog van de vorige reis.

Over de nu gesloten camping loop je naar de rivier de Sauer met een wandelpad ernaast. In het stadje was het erg rustig.

Nu zitten we na een maaltijd met lekkere warme erwtensoep weer in ons vertrouwde campertje bij de warme kachel.

 

Klik op de foto om te vergroten.

 

Donderdag 27 januari.

 

Rustig gestart vanmorgen, de route was 290 km.

Na nog getankt te hebben, de diesel kost hier trouwens ook al € 1,44, ging het via Luxemburg naar de Franse grens.

Op de grote weg was het druk, zowel in Luxemburg als in Frankrijk. Bij Toul wordt het tolweg dus zijn we er maar gauw afgegaan.

Eerst gaat de weg langs de Moezel en bij Neufchateau de Maasvallei in, dan kom je langs en door kleine stadjes en dorpjes. Des te verder we kwamen, des te witter werd het.

Tegen drie uur waren we op de cp bij Langres. Hier is het ook wit en net iets onder nul.

Toch nog maar even een rondje gelopen, met drie jassen aan en handschoenen en een muts op. Ach, dat heeft ook wel weer wat!

Morgen een stukje naar het westen, hopelijk is het daar iets minder koud.

 

 

Vrijdag 28 januari.

 

Het was erg mistig vanmorgen en net boven nul.

Toen we de cp af wilden rijden deed ik iets verkeerd en wou de slagboom niet open. Gelukkig was er een Duitse mevrouw die graag weg wilde en dus kwam helpen. Voor dat je je code invoert moet je eerst naar het startmenu en bestaande klant, dan wijst het zichzelf. Dit is ter informatie voor een volgende keer!

De route ging eerst naar Dion en daarvandaan naar het westen. Het was geen snelle route, wel een mooie. Veel over bochtige twee-baanswegen en weer door leuke stadjes. Het bleef mistig. Af en toe was er een chateau en ook veel bomen met “vogelnesten”erin, ik weet niet hoe ze heten.

Tien km voor Mont Lucon, waar we wilden staan stak er een hertje over zonder te kijken. Gelukkig kwam het goed af!

Om vier uur waren we bij de cp bij een meertje ten westen van Mont Lucon. Het hek was op slot! Gelijk met ons was er nog een Nederlands stel en de vrouw ging het telefoonnummer op het briefje aan het hek bellen. Na een kwartier kwam er iemand om te zeggen dat de cp dicht is tot april wegens aanpassing van de stroom. Dat viel tegen maar we hadden al snel een alternatief gevonden op 12 km afstand. Toen we daar aankwamen bleek deze ook gesloten tot april. Zowel in de app als in het boek staan ze allebei als geopend.

Uiteindelijk kwamen we terecht op een parking bij de kerk in

Chamblet. Inmiddels was het half zes maar we stonden. Bij de loosplek vonden we ook nog een stopcontact. Gauw ingeprikt en het werkte ook nog, gratis nog wel.

Het verkeerslawaai viel erg mee en de kerkklok sloeg vanaf half elf alleen maar op het halve uur dus we hebben lekker geslapen.

 

 

Zaterdag 29 januari.

 

Vandaag moesten we 360 km maar het ging bijna allemaal over vier-baans N-wegen, tolvrij dus en het schoot lekker op.

Er moest ook een beetje getankt worden maar de diesel is hier duur, bijna net zoals thuis, € 1,67 hebben we betaald.

Voorbij Limoges verdween eindelijk de mist.

Om drie uur waren we bij Ambares-et-Lagrave, iets ten noorden van Bordeaux. De cp is netjes, met voorzieningen en stroom voor € 12,00. Een mooie prijs.

De omgeving is niet heel bijzonder. De plek is wel goed om Bordeaux te bezoeken, je kunt erheen fietsen.

Het enige leuke wat wij op ons rondje tegenkwamen waren de geitjes!

 

Zondag 30 januari.

 

Vanmorgen zijn we rustig om half tien gaan rijden want de bedoeling was om naar Capbreton te gaan om een strandwandeling te kunnen maken.

Het bleef echter mistig en kil. In Vitoria Gasteiz, in Spanje ruim 100 km verderop zou het mooi weer zijn volgens weer.xl dus besloten we tijdens onze koffiestop om door te rijden.

Tot ver in de Pyreneeën bleef het grijs maar toen brak plotseling de zon door en die is gebleven tot zes uur.

Om een uur of drie waren we op de cp in Vitoria Gasteiz. De tolweg schiet toch wel lekker op!

Hier was het warm genoeg om in de zon een bakje koffie te kunnen doen, heerlijk!

Het lijkt of het heel druk is maar de meeste campers staan volgens ons gewoon gestald want er is niemand te zien. Nou ja, lekker rustig vannacht. Kunnen we lekker slapen en dat moet ook want morgen is het een heel eind naar Caceres. We rijden dan om de beurt dan gaat het prima.

 

 

Maandag 31 januari.

 

Om negen uur waren we op de grote weg richting Burgos.

Het was vandaag een rit met alleen maar snelweg. Gelukkig vanaf Burgos wel met het zonnetje erbij.

Vanaf Salamanca wordt het landschap wat groener met beboste heuvels met witte dorpjes af en toe. We hebben ook druivenvelden gezien en er groeien olijf- en amandelbomen. Er bloeit nog niets, het is hier ook nog winter.

Om een uur of vier waren we op de cp in Caceres, lekker opgeschoten vandaag!

Morgen gaan we hier een Renault garage zoeken want er lekt wat olie uit de versnellingbak. Dit willen we eerst verholpen hebben. Wordt vervolgd.

 

 

Dinsdag 1 februari.

 

Om negen uur waren we bij de Renault-garage, die hadden we op internet gevonden. Eerst moesten we lang wachten want de chef was in gesprek. Toen moesten we de camper maar laten staan en als er tijd was zouden ze er naar kijken. Dat gaat natuurlijk niet! Uiteindelijk snapten ze dat maar de agenda voor dinsdag  en ook voor woensdag was vol. Donderdag om kwart over negen kunnen we terecht. Cor denkt te weten wat er aan mankeert, een kapotte olie keerring van de aandrijfas. We hebben onze eigen garage gebeld en die denken dit ook. Waarschijnlijk is de oliedruk in de versnellingbak te hoog geworden. Er is nieuwe olie ingekomen, misschien teveel. We gaan het donderdag zien.

Ons plekje op de cp was nog vrij dus we staan weer goed!

Vanmiddag was het tijd om boodschappen te doen. Op de fiets naar de Lidl. Het was 4 km maar moeilijk te vinden en nogal heuvelig. In een dal was een groot park met bloeiende amandelbomen. De route-app stuurde ons er twee keer doorheen maar uiteindelijk kwamen we toch bij de Lidl.

Het was erg rustig en lekker koel binnen, konden we even bijkomen.

Er liep een fietspad langs de rondweg en dat hebben we op de terugweg gedaan. Dan zie je de stad ook eens van een andere kant.

 

Woensdag 2 februari.

 

Vanmorgen rustig aan gedaan en van het zonnetje genoten.

Na de lunch zijn we naar de stad gelopen. Het oude centrum is een kwartiertje lopen van hier. Het was best warm in de smalle straatjes maar niet druk.

We zijn hier al vaker geweest en hopelijk kunnen we morgen een stukje verder want we hebben het nu wel gezien.

 

 

Donderdag 3 februari.

 

Om kwart over negen stond de camper in de garage. Toen onze gegevens allemaal in het systeem stonden waren we drie kwartier verder en ging de camper op de brug.

Wij installeerden ons met de koffiepot in een zitje in de showroom. Er was daar verder niemand alleen nieuwe auto’s.

Na een uurtje gingen we nog maar eens kijken, toen was net de versnellingbakolie afgetapt. Er kwam twee en een halve liter uit, precies wat erin hoort te zitten. Het gelekte was blijkbaar extra.

De onderkant werd mooi schoon gemaakt en wij trokken ons weer terug in de showroom.

Tegen twaalf uur nog maar eens kijken. Er was geen lekkage te vinden. De monteur ging een proefrit maken over de rondweg van Caceres. Dit duurde drie kwartier, hij had 40 km gereden. We waren heel blij dat hij weer ongeschonden terugkwam! Drie kwartier duurt dan wel erg lang.

Er was nog steeds geen lekkage te vinden. De monteur heeft het ons ook laten zien, de nieuwe keerring zat keurig op zijn plaats en alles was schoon. Toen heeft hij ons ook uitgelegd dat als er drie liter olie inzit inplaats van twee en een half, dat het teveel er dan uitgeperst wordt. Hij was erg behulpzaam en legde alles geduldig uit met behulp van tekeningetjes en google-translate, handig hoor!

Toen kwam de rekening maar die viel ook erg mee, € 93,10 voor de hele ochtend zoeken en schoonmaken. Dat zou bij ons thuis meer kosten.

Na een broodje te hebben gegeten zijn we een stukje gaan rijden, we wilden niet nog een nacht in Caceres staan. Gistermiddag en avond was het erg rumoerig met drinkende en luid pratende ( scheldende?) Spanjaarden.

We staan nu in Merida, zo’n 80 km verderop. Het is brandschoon onder de camper, we houden het nog maar een poosje in de gaten!

 

 

Vrijdag 4 februari.

 

Door een vertrekkende camper waren we op tijd wakker, maar ja dat kan op een camperplaats!

Toch maar weer voor de grote weg gekozen want het was ruim 300 km naar onze bestemming.

Bij Sevilla ging de route richting Portugal. De afslag El Roccio, waar maandag de rondreis begint, hebben we nog even overgeslagen. Eerst willen we nog even aan de kust kijken.

Onze keus is gevallen op een camping bij het dorpje Isla Cristina,zo’n  15 km voor de grens met Portugal.

Door het bos aan de overkant van de weg is het 200 meter lopen naar het strand. Waar we overigens nog niet zijn geweest want vanmiddag regende het. Morgen komt de zon weer en voorspellen ze 20 graden, ook voor zondag. We gaan het zien!

 

 

Zondag 6 februari.

 

Zo, lekker twee dagen geluierd.

Tegenover de camping is een dennenbos met een pad naar een mooi, breed zandstrand. Je kunt ook een heel eind naar het oosten of het westen, daar zijn ook veel strandopgangen. Een stukje verderop is een parkeerplaats waar campers gedoogd worden, denk ik.

Achter de camping loopt een rivier en daarachter is een moeras met veel vogels. Daar weer achter zijn heel veel plastic broeikassen.

Gisteren stond er een fris noordenwindje, vandaag voelde het veel warmer met een briesje uit het zuidoosten, heerlijk!

We hebben heerlijk van de zon genoten, een beetje gepoetst en de was gedaan.

Het was lekker rustig op het strand, we vonden wel een kwal van 40 cm doorsnee.

Dit is wel een plek om eventueel nog eens terug te komen.

Morgen gaan we naar El Rocio waar de rondreis begint. We zijn heel benieuwd en hebben er veel zin in!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb