7 oktober.

 

Vandaag was een bewolkte dag.

We hadden geen zin om te fietsen dus lekker gewandeld. Vanmorgen een stuk omhoog gelopen, is ook wel mooi om eens van boven op de rivier te kijken. Er groeiden zowaar ook nog noten op grote hoogte, ik kon er alleen niet bij!

We hebben hier helaas helemaal geen internet dus ik weet niet wanneer dit op de site komt. We zien wel.

 

8 oktober.

 

Vanmorgen scheen de zon weer!

We moesten eerst 4 km terugrijden om boodschappen te doen. Er zijn hier niet overal supermarkten.

Daarna zijn we naar Briedern gereden, een klein stukje verderop. Dit is ook een favoriet plekje van ons. Het is er meestal lekker rustig, nu is het ook niet druk.

Vanmiddag zijn we weer op de fiets gestapt. Weer een bruggetje om gefietst, noten gezocht en een federweiss gedronken. Wat wil een mens nog meer!

Cor gaat zometeen in het dorp proberen om alles op de site te krijgen.

 

9 oktober.

 

Het is gelukt gisteravond. In het dorp bij de fontein is vrije wifi.

De wolken hingen laag vanmorgen. Om elf uur prikte de zon er doorheen en werd het ook meteen lekker.

Er is een heerlijk fietspad langs het water en daarover zijn we naar Brem gefietst. Brem staat bekend om de steile hellingen met druivenstruiken. Hier moet met de hand geplukt worden en daar waren ze mee bezig. Er zijn wel liftjes om de druiven en de plukkers naar boven en beneden te brengen.

We zijn bij Brem omhoog gelopen om te genieten van het uitzicht over de bocht in de Moezel.

Er staan heel veel notenbomen langs de route maar er is niet zo veel meer, iedereen loopt te zoeken. We kwamen wel een hele mooie boom tegen.

Om zes uur ging de zon achter de berg en toen werd het ineens zo fris dat je naar binnen moest.

Morgen weer een stukje rijden.

 

10 oktober.

 

We staan nu in Losnich pal aan het water en kijken op de druiven aan de overkant. Hier zijn we al eerder geweest maar het is een leuke plek om te staan en dan kom je terug.

Vanmiddag weer een rondje gefietst, naar Traben Trarbach. Daar staan fraaie huizen langs het water en de herfst is duidelijk zichtbaar.

Langs de andere kant via Krov en Kinheim weer terug naar de camper. Toen nog even in het zonnetje. We treffen het geweldig. Zo lang het mooi weer blijft blijven we nog even!

 

11 oktober.

 

Het was een beetje zonnetje, wolkje vandaag dus heerlijk weer om te fietsen! Deze keer naar Bernkastel Kues. Hier is het altijd druk en er zijn veel mooie geveltjes te zien. Even winkels gekeken en chocola gekocht.

Terug weer langs de andere kant merendeels langs het water.

In het dorp Urzig waren we al eens omhoog naar de letters gelopen en dat wilden we weer doen maar we hadden de verkeerde weg genomen en zaten veel te hoog! De klim was ook wel heel steil en had dus niet gehoeven. Maar de Moezel zag er van boven wel weer mooi uit. In dit dorpje zijn ook leuke huizen. Soms hellen de gevels naar voren en lijkt het of ze naar voren vallen.

Terug bij de camper nog lekker even aan de Moezel gezeten, bootjes kijken.

 

12 oktober.

 

Maar weer een stukje verder gereden vandaag. Piesport vinden we ook altijd leuk dus daar staan we nu bij het water.

Het zonnetje kwam er weer volop bij dus eerst lekker buiten gezeten. In oktober is het altijd erg druk aan de Moezel met campers en je moet echt op tijd op een plaats zijn anders is het vol. Rond een uur of elf is er wel plek.

Van Piesport naar Trittenheim is een mooi fietspad met aan de ene kant de rivier en aan de andere kant de druiven en af en toe een notenboom natuurlijk.

Op de terugweg aan de andere kant in Neumagen-Drohn federweisser gedronken en tussen de druiven weer naar de camper gefietst.