Regendag vandaag, tijd om de site een beetje bij te werken.

Vanwege het coronavirus blijven we nog maar even in Nederland.

De week na Pinksteren zijn we met onze jongste dochter naar een Landallpark  bij Eerbeek op de Veluwe geweest. Een weekje op een bungalowpark is ook wel comfortabel! Dit hadden we al een poosje niet meer gedaan.

Het park ligt prachtig, midden in het bos. We hebben dan ook een aantal prachtige wandelingen gemaakt en ook een paar dagen gefietst. Er ligt ook veel heide in de omgeving en we gaan vast een keer terug als dat in bloei staat.

 

Compagnonshoeve.

 

Dinsdag 14 juli.

 

Sinds een paar dagen staan we op de camperplaats achter de compagnonshoeve in Appelscha.

Het weer is helaas een beetje wisselvallig. We hebben een paar dagen mooi weer gehad en die hebben we dan ook benut om te fietsen en te wandelen, dat kan hier eindeloos.

Het is zeker vier jaar geleden dat we hier voor het laatst waren en de meeste schelpenpaden zijn nu vervangen door beton, wat wel prettig fietst.

Zondag zijn we over het Fochtelooërveen naar Veenhuizen gefietst, mooie route over de heide en langs watertjes. Hier en daar grazen paarden.

 

Maandag zijn we naar het Aekingerzand gefietst. Dit is een stuifzandgebied wat wordt begraasd door schapen. Op veel plaatsen groeit de heide alweer. Het gebied wordt ook wel “de Kale duinen “ genoemd. Hier en daar zijn nog zandduinen.

Hier hebben we een mooie wandeling gemaakt. Was af en toe wel zwaar door het mulle zand.

 

 

Woensdag 15 juli.

 

Vandaag zijn we via een omweg langs het onderduikershol naar Diever gefietst. Zowel in het dorp als bij het hunebed was het erg druk.

Op de terugweg kwam de zon er weer door en hebben we nog even op een bankje gezeten met zicht op natuurgebied De Oude Willem.

 

Donderdag 16 juli.

 

Vanmorgen was het eerst tijd voor de boodschappen. Het valt niet mee om in de supermarkt voldoende afstand te houden. De campings staan allemaal vol en het is dan ook erg druk in de winkels. Hele families gaan boodschappen doen, ook 4 kinderen mee en dan allemaal een karretje mee. Beetje irritant!

Het was bewolkt maar het bleef droog en na de middag hebben we een mooie wandeling gedaan. Eerst door de houtwallen langs de weilanden. Hier zagen we een vreemd schaap, die bleek net geschoren te zijn.

Door het bos liepen we weer terug, hier is tegenwoordig ook een echt klimbos. Hier wordt druk gebruik van gemaakt.

Na een ijsje te hebben gegeten hebben we nog een rondje gefietst en toen kwamen we nog een oud kerkje tegen. De klokkestoel is gerenoveerd.

 

Vrijdag 17 juli.

 

Mooi weer om te fietsen vandaag.

Via rustige landelijke weggetjes ging het naar Dwingeloo. In het dorp ontdekten we een ooievaarsnest op een schoorsteen met klepperende ooievaars. Midden in het dorp is nog een Brink. De kerk met een torenspits in de vorm van een ui is hier wel bekend als “de Siepel”.

Door het bos zijn we weer terug gefietst. Bij de camper hebben we nog een poos in de zon kunnen zitten.

 

Zaterdag 18 juli.

 

De laatste dag in Appelscha vandaag. Morgen gaan we naar Tynaarlo waar we een Vekabo camping besproken hebben voor een paar dagen.

Het was warm vandaag. Vanmiddag zijn we naar het Aekingermeer gefietst. Hier is ooit zand afgegraven en nu is het een heerlijke recreatieplas. We hebben lekker een poosje in de zon gelegen tot de stapelwolken kwamen. Na een ijsje zijn we door de Kale duinen en door het bos weer terug gefietst.

Terug bij de camper was de zon er weer en hebben we lekker nog zitten lezen.

Deze 10 dagen zijn omgevlogen. We hebben ons prima vermaakt en we komen vast nog eens terug, als het weer wat rustiger is op de fietspaden.

 

Maandag 20 juli.

 

Enzo zijn we weer thuis.

Gisteren zouden we vanuit Appelscha naar de camping in Tynaarlo gaan. Maar de startmotor van de camper liet ons in de steek.

Na opgang te zijn geholpen door de pechhulp zijn we toch maar naar huis gegaan. Misschien gaan we na de schoolvakantie wel weer op pad als het wat rustiger is.

Maak jouw eigen website met JouwWeb