Zondag 17 april

Vandaag zijn we de Todrakloof uitgereden en de Dadeskloof in. Hier zijn we twee jaar geleden ook al geweest maar we waren vergeten hoe mooi deze is. Heel weids en vol kronkels en onderweg leuke dorpjes en onderin natuurlijk de mooie groene oase. Bijna op het eind is een mooi pasje waar we vorige keer de camper van Gerard en Margot op de foto hebben gezet. Deze keer waren wij aan de beurt!

Na de foto stukje teruggereden  en zijn we op een klein campinkje gaan staan met mooi uitzicht op de apenrotsen. Later zijn we nog naar beneden geklommen en hebben we een wandelingetje in de oase gemaakt.

Maandag 18 april.

Onderweg naar Ouarzazate zouden we volgens de boekjes de rozenvallei tegen moeten komen. We hadden tijd genoeg dus hebben we de afslag genomen richting de rozen. De rozen bloeien denk ik nog niet want de enigste rozen die wij zagen waren klaprozen! Het was meer een mooi bergritje door afgelegen dorpjes en daar kom je dan weer heel andere mensen tegen onderweg.

 

Dinsdag 19 april.

Bij Ouarzazate zijn oude filmstudio’s, deze hebben we vandaag bezocht. Hier zijn tot voor een paar jaar geleden veel films opgenomen. Hiervan zijn decorstukken, kleding, gebruiksvoorwerpen e.d. bewaard gebleven. Volgens onze gids hebben we voorwerpen van o.a. de film Cleopatra, de Mummy,Ben Hur en nog een aantal films gezien. De boot uit Ben Hur was er ook en een stukje uit de stad Jeruzalem. Het is heel leuk om te zien hoe nep alles is. Muren, waterputten, rotsen en noem maar op alles van piepschuim.  

Woensdag 20 april

Vandaag hebben we Ait Ben Haddou bezocht. Dit is een complex van 6 goed bewaard gebleven kashba’s die samen een mooi leemdorp vormen. Het geheel staat op de Unescolijst van cultureel werelderfgoed. Hier zijn ooit films opgenomen zoals de Gladiator, Asterix, Cleopatra en een aantal Bijbelse verfilmingen.

Er stond iets meer water in de rivier als vorige keer. Om droge voeten te houden moesten we wel over de zandzakken.

Het is heel leuk om door de kleine straatjes en steegjes te lopen. Helaas zitten bijna overal souvenirverkopers die denken dat je alleen daar voor komt en dat je overal wat kunt kopen. Je moet hier wel stevig in je schoenen staan.

Na de wandeling hebben we wat gegeten op een panoramaterrasje, erg leuk.

Donderdag 21 april.

Mooie bergrit gedaan dwars door de hoge atlas over de Tizn Tischkapas naar Marrakech. Dit is een heel mooi gebergte met veel verschillende kleuren, imposante bergtoppen en mooie groene dalen. Op de pas zelf wordt heel druk aan de weg gewerkt. Het verkeer moet gewoon doorgaan want het is de doorgaande weg van Marrakech richting Ouarzazate. Dit geeft wel eens wat oponthoud maar over twee jaar ligt er vast een hele mooie weg.

Het wegennet kan voor ons gevoel de vooruitgang van Marokko niet bijhouden. Heel veel mensen hebben wel werk hierin, op de pas waren minstens 100 man aan het werk over een afstand van ongeveer 15 km.

 

Vrijdag 22 april.

We staan weer heerlijk op Relais de Marrakech. Dit is een mooie camping ongeveer 9 km van de stad. De eigenaar is een fransman die hier ook een aardig optrekje heeft. De camping is mooi aangelegd met veel bloemen, bomen en een mooi zwembad.

Hier blijven we een paar dagen om even bij te komen van alle indrukken die we hebben opgedaan. Maandag verhuizen we naar de camperplaats in de stad bij de moskee en dan gaan we dinsdag een kookworkshop doen, Marokkaans koken. Dit gaat in Marrakech plaatsvinden, we zijn heel benieuwd!


Maak jouw eigen website met JouwWeb