Zondag 30 juli.

Vandaag lekker lui buiten gezeten, koffie, lezen .

Na de middag zijn we weer op de fiets gaan zitten, eerst richting Traben Trarbach.

We zijn daar de brug over gegaan en hebben daar een ijsje gekocht.

Toen rustig aan weer terug naar Reil, daar de brug weer over en door naar de cp.

Het is weer een zwoele avond, maar weer afwachten tot het weer wat afgekoeld is om te slapen. 

 

Maandag 31 juli.

Ondanks dat het warm was toch lekker geslapen.

Tegen 11 uur zijn we gaan wandelen, eerst met het pontje over en daarna tussen de druivenranken naar boven. We wilden naar een uitkijktoren, die bleek later een monument te zijn van de kanonnenbaan.

De kanonnenbaan liep in de oorlog van Berlijn naar Metz in Frankrijk en daar wordt nog steeds een deel van gebruikt. Bij Bullay is ook nog een oude spoor/ autobrug, de enige in Europa. De trein gaat bovenlangs en de auto`s gaan onderlangs.

Om half twee waren we weer terug bij de camper.

We hadden een afspraak om drie uur bij de garage voor een nieuwe accu.

De oude was van 2005 die heeft zijn geld wel opgebracht.

Nu staan we weer op de cp in Briedern en het is hier lekker rustig.

We hebben heerlijk buiten gezeten tot een uur of half tien.

Toen begon het te hozen en te onweren, aan een stuk door tot half drie.

De hele lucht was af en toe verlicht en de regen kwam met bakken naar beneden.

 

Dinsdag 1 augustus.

Slecht geslapen vannacht. Vanmorgen werden we ook wakker met regen. Tegen een uur of elf werd het droog en konden we naar de serviceplaats.

Nu startte de camper gelukkig wel en zijn we door gegaan naar Traben –Trarbach naar de Lidl. Even boodschappen gedaan voor een paar dagen en doorgereden naar Urzig.

Hier wilden we gaan wandelen maar het bleef maar regenen. De auto`s rijden wel erg dicht achter de campers langs dus zijn we naar Lösnich gegaan. Later kwam heerlijk de zon erbij. Hier is het veel rustiger.

 

Woensdag 2 augustus.

Op tijd op de fiets weggegaan. Eerst richting Wolf we zijn daar de brug overgestoken. We zijn door Kröv gekomen waar het Dreigiebelhaus is. Wat oorspronkelijk het raadhuis was maar nu een wijngoed met een restaurant.

 

Daarna zijn we naar Urzig gefietst en daar een broodje gegeten.

We wilden de berg op wat we een aantal jaren geleden ook gedaan hadden. Maar we konden de weg omhoog eerst niet vinden. We zijn maar terug gegaan en maken de wandeling als het wat minder warm is.

Bij Zeltingen zijn we de brug weer over gegaan en zijn daar aan de terugweg begonnen. In Erden hebben we een terrasje gedaan, een lekker wit wijntje. Na het afrekenen moesten we nog even binnen in de wijnstube kijken. Daar was een verzameling van alles van de man die ons bediende. Het leek wel of we bij Gerard Compagne waren.

 

Donderdag 3 augustus.

Vandaag zijn we weer een stukje verder gegaan. Boodschap gedaan in Berkastel-Kues.

We staan nu op de cp in Piesport waar het normaal erg druk is maar nu meevalt.

Aan de andere kant van de Moezel zagen we een wandelpad om hoog gaan. Dat hebben we vanmiddag gedaan. Het wandelpad ging behoorlijk omhoog. Af en toe even rusten en kijken en dan weer verder. Tot er een slang op het pad kronkelde dat was even schrikken. Boven stond een kapelletje, daar konden we even schuilen voor een paar druppeltjes. We hebben vanavond even bij de cp gekeken waar we een paar jaar geleden hadden gestaan. We denken er over om morgen daar heen te gaan. Je sta daar veel rustiger dan hier en tussen de druiven ook veel luwer.

 

Vrijdag 4 augustus.

Het zonnetje schijnt weer we treffen het. We zijn maar hier op de cp blijven staan we hebben hier mooi uitzicht. De fietsen staan niet stil, we zijn naar Bernkastel-Kues gefietst. Na het broodje zijn we naar de burcht geklommen. In het restaurant wat gedronken en van het uitzicht genoten. Daarna nog even in het stadje rond gelopen.

Op de terug weg nog een hele mooie cp gevonden in het plaatsje Wintrich.

Zaterdag 5 augustus.

Het weer zou vandaag wat minder zijn. We zijn na de koffie om boodschap gegaan.

Op de terug weg even bij de VVV langs gegaan wat mailtjes beantwoorden.

Na de middag weer aan de wandel, we hebben de Moezellorely beklommen.

We kwamen in Oud Piesport weer uit, daar moesten we de brug over. En daarna langs de Moezel weer terug naar de cp. Vlakbij de cp een terrasje gedaan, als je dat eerder doet gaat de wijn in je benen zitten.  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maak jouw eigen website met JouwWeb