Zondag 1 oktober.

Ongelofelijk, oktober en het is hier nog dik 30 graden.

We zouden even een rondje gaan lopen in de heuvels en toen vonden we een pad naar Caldas de Monchique. Gisteren zijn we daar niet geweest want de straatjes zagen allemaal erg smal dus dit kwam wel goed uit.

Het is ooit een bekend kuuroord geweest vanwege de bron maar nu is er niet veel meer. Nog een paar grote hotels met zwembad in een parkachtige omgeving met hele grote ficussen zo groot als bomen. De bron zelf is er ook nog. Er komen nog steeds veel mensen flessen water vullen, het water schijnt geneeskrachtig te zijn. Het voelde in ieder geval wel heel zacht en wat vettig aan maar wij drinken het toch maar niet.

Maandag 2 oktober.

Vannacht hebben we voor het eerst allebei wakker gelegen van de warmte. Om drie uur zijn we er maar uitgegaan en even naar buiten gegaan. Het was binnen en buiten 27 graden! Uurtje gelezen en toch weer in slaap gevallen.

We zijn eerst naar de Pico de Foia geweest. De hoogste berg van zuid Portugal met een hoogte van 900 meter. Via een mooie, geleidelijk stijgende weg met veel bomen kom je bij de top. Hier staan heel veel zendmasten en je hebt hier heel mooi uitzicht naar alle kanten. Zowel de westkust als de zuidkust kun je zien liggen. Het was alleen niet helemaal helder dus de foto’s zijn een beetje vaag geworden.

Hierna zijn we naar een cp bij het stuwmeer barragem do Arade iets ten noorden van Silves gereden. Beneden bij de dam is ook een plek maar hierboven heb je prachtig zicht over het meer. Het is hier heerlijk rustig. Je hoort alleen de krekels en af en toe een uil. We staan hier met vijf campers. We hebben lekker tot half tien buiten gezeten.

Dinsdag 3 oktober.

Vanmorgen rustig aangedaan en teruggereden naar de stad Silves door een mooie groene vallei met heel veel fruitboomgaarden. Er staan hier ook veel peperbomen vol met rode korrels, Cor wou al gaan plukken!

Cp opgezocht vlakbij het centrum en vanmiddag de stad ingegaan. Langs de rivier zijn de bomen “ aangekleed “ door een Engelse mevrouw, zag er leuk uit.

Verderop staat een beeldengroep die uitbeeldt dat er ongeveer 1000 jaar geleden in Silves mensen woonden met verschillende huidskleuren en geloofsovertuigingen die allemaal vreedzaam met elkaar leefden. De Arabische invloed is hier ook groot geweest.

Het was erg warm in de stad dus na een paar uurtjes zijn we teruggegaan naar de camper. Morgen nog maar even terug.

Woensdag 4 oktober.

Op tijd naar het kasteel geklommen, het was nog maar 29 graden. Wandeling over de muren gemaakt met prachtig uitzicht rondom.

Hierna hebben we onszelf getrakteerd op heerlijk zelfgemaakt gebak op een van de terrasjes onder de bomen. Silves is een mooi stadje om te wandelen, hier zie je ook nog de traditionele gevels met tegeltjes om de warmte buiten te houden.

Vanmiddag maar even lekker niets doen bij de camper en morgen terug naar de kust.

Zaterdag 7 oktober.

We zijn inmiddels alweer een paar dagen op de camping in Armacao de Pera. Dit is een klein stadje aan de kust iets ten westen van Albufeira. Ook hier staan de hoge torenflats maar het dorp zelf is wel leuk. Winkeltjes en eettentjes genoeg, een kleine boulevard en een lekker zandstrand. Vanaf de camping fiets je er zo naartoe, zonder heuvels tussendoor.

Hier in de buurt kun je wel wat fietsen, er liggen ook wel wat dorpjes. Hier blijven we nog wel even. Het is ook iets minder warm geworden dus kun je ook even fietsen, lekker.

Henk en Ria van het stuwmeer staan hier ook en ze is hier naar de kapper geweest. Dat is goed gegaan dus moet ik (Wil) volgende week ook maar even heen! De tondeuse is mij toch iets te gek.

====================================================================================================

Maak jouw eigen website met JouwWeb