Maandag 16 oktober.

We staan vanaf zaterdag op een cp bij Falesia, iets ten oosten van Albufeira. In de reisgids hadden we gelezen over mooie gekleurde rotsen bij het strand. Dat klopt helemaal. Om er te komen moet je een lange trap afdalen. Bij laag water spoelen hier grote schelpen aan, we hebben er gevonden met een doorsnee van 10 centimeter.

Je kunt hier ook weer fietsen. Gister zijn we over wat kleine weggetjes gegaan met heel veel fruit- en olijfbomen.

Vandaag was het bewolkt. Voor het eerst in zes weken moesten we een T-shirt aan in plaats van een hemdje!

De berichten zijn een paar dagen iets minder en het wordt ook wat koeler. Morgen gaan we dan ook de heuvels in om misschien wat te kunnen wandelen.

Dinsdag 17 oktober.

Na de gebruikelijke rituelen, tanken legen en vullen, boodschappen doen, zijn we naar Alte gereden. 

We staan hier op een hele rustige plaats bij het kerkhof met uitzicht over een groen dal. In het dal onder het kerkhof is en watervalletje maar door de langdurige droogte helaas geen water.

Alte is een klein rustig plaatsje met kleine straatjes (met hele gladde steentjes) een mooie kerk en een paar bronnen in de buurt.

De kleine bron is in het dorp en de grote een km verder en daar is ook een zwembad bij met ijskoud water. Lekker een paar uurtjes rondgelopen en koffie gedronken voor de helft van wat je aan de kust betaalt.

Het weer viel trouwens erg mee. Er zijn wel wat wolkenvelden geweest maar nog geen drup regen.

Woensdag 18 oktober.

 We werden gewekt door gemeentearbeiders die het druk hadden met blad blazen. Was trouwens wel nodig.

De rit ging eerst naar Salir, een klein dorpje met een burchtheuvel met een kerk en een watertoren die nog hoger was dan de kerktoren. Vanuit de watertoren keek je wel mooi over het dal.

Daarna zijn we doorgereden naar Ameixial over een hele mooie binnenweg. We kwamen niet hoger dan 450 meter maar door de vele bochten en hellingen leek het toch een echte bergrit. Over 20 km hebben we ongeveer drie kwartier gedaan zonder ook maar één tegenligger, rustige weg dus. Was wel heel mooi en heel groen.

Hier staan we op een cp bij een oude fabriek die niet meer gebruikt wordt. Service en stroom is gratis!

Vanmiddag hebben we even om en in het dorp gewandeld. Heel klein dorp met vier kroegen en een kerk en verder niets maar wel weer een bron.

Overdag hebben we geen regen gehad maar nu is het toch wel gaan regenen. Dat was ook wel nodig want alles is vreselijk droog.

 

Vrijdag 20 oktober.

Gisteren zijn we weer via een mooie “bergweg” terug naar de kust gereden.

In Loule zijn we gestopt om het centrum en de markthal te bekijken. Die is in Moorse stijl gebouwd, beetje kitscherig maar ziet er wel leuk uit. Er wordt van alles verkocht, van souvenirs, vlees, vis, groenten en fruit en plaatselijke producten.

Nu staan we op een mega-camping bij Olhao, 12 km ten oosten van Faro. Er staan hier heel veel overwinteraars.

We willen hier vandaan Faro gaan bezoeken omdat het in Faro zelf niet zo veilig is om te gaan staan. Schijnt nogal eens te worden ingebroken.

Hier vlakbij is ook het natuurreservaat Ria Formosa met mooie lagunes. Daar willen we ook gaan kijken.

Het weer is wel een beetje minder geworden. Het is bewolkt maar wel 20 graden dus wel lekker om te fietsen.

We hebben hier voor het eerst de grote schotel neergezet om het journaal te kunnen kijken. De vaste schotel zit net achter een boom! Is wel even wennen om de juiste satelliet te vinden, nu moet het handmatig. De andere gaat automatisch, is toch wel makkelijk.

====================================================================================================

Maak jouw eigen website met JouwWeb