14 oktober.

 

Het is hier al een paar dagen erg warm net als in Nederland. Dan pak je toch wat sneller de fiets als dat je gaat lopen. Gelukkig kun je alle kanten op. Gister maar weer eens omhoog gegaan. Aan de overkant loopt een panoramaweg. Toen de mist was opgetrokken zijn we op de fiets gestapt en 20 minuten later waren we bij het uitkijkpunt aan de overkant. Vorige keer zijn we gaan lopen en toen duurde het een uur. Wel weer mooi om alles van boven te bekijken. Hele panoramaweg afgefietst en bij oud-Piesport weer naar beneden. Erg mooi!

Vanmiddag nog een rondje gedaan en lekker in de zon gezeten tot de laatste zon op de berg aan de overkant.

Morgen rijden we nog naar Tritenheim voor een paar dagen en dan wordt het wel weer eens tijd om naar huis te gaan.

 

15 oktober.

 

Vanmorgen eerst water gevuld en geloosd. Voor een euro zat hij weer vol. Daarna boodschappen gedaan, moet ook af en toe en om half elf waren we in Trittenheim. Er was nog een mooi plekje voor ons aan het water. Gauw de accu’s geladen want in Piesport hadden we geen stroom genomen maar nu moet het wel een nachtje. Dat doen we alleen als het nodig is want het kost meestal drie euro per nacht.

De accu’s waren gauw vol dus vanmiddag konden we weer fietsen.

De meeste druiven zijn nu geplukt en je komt nu grote bulten pulp tegen langs de weg, ruikt best lekkker. De meeste druivenstruiken worden geel maar er zijn er dus ook die rood worden in de herfst.

Bij de sluis van Detzem kwam er net een groot vrachtschip binnenvaren. Dat past ook allemaal maar net. Binnen tien minuten was de boot een meter of zes gezakt en kon de sluisdeur open.

Bij de camper hebben we nog een poosje noten zitten doppen, ze smaken erg lekker.

 

17 oktober.

 

Gisteren nog gefietst bij Trittenheim en vandaag zijn we naar Winterswijk gereden. Het was heerlijk aan de Moezel maar het is weer tijd om naar huis te gaan.

We staan nu bij camping Ten Hagen voor de poort op de cp. Mooie plek voor een nacht. Vlakbij is een groot recreatiemeer waar je goed kunt wandelen. Hier is het ook herfst! Al was de temperatuur daar vanmiddag niet naar.

Morgen gaan we eerst naar Obelink, een grote zaak in campingbenodigdheden hier vlakbij en daarna naar kennissen in Zetten. Vrijdag gaan we dan weer naar huis.

Het is een mooie reis geweest en we gaan beslist nog eens naar Slovenië terug want daar waren we nog niet uitgekeken.