Donderdag 12 oktober

Zo, genoeg geluierd en op het strand gelegen. Beetje gefietst, naar de markt geweest en naar de kapper. Ging trouwens goed hoor, voor 10 euro kan ik er weer even tegenaan.

Dit is wel een heel leuk vakantiedorp. Alles is er, de boulevard is ook langer als we dachten. Ook leuk om te fietsen en aan de andere kant van het dorp ligt bij de appartementen ook een heel mooi strand onderaan de rotsen.

Morgen maar weer een stukje verder. Even het oude centrum van Albufeira bekijken.

Vrijdag 13 oktober.

Vanmorgen op tijd vertrokken. Eerst even langs de Lidl gegaan om in te slaan en toen door naar de cp bij Albufeira. We zijn trouwens wel blij met de Lidl overal! Ze hebben bijna alles wat we nodig hebben.

De cp is in een oud stadion in een buitenwijk ongeveer een km van het centrum. Al lopend kwamen we uit bij een mooi uitzichtpunt met een lange roltrap naar het toeristisch centrum aan het vissersstrand.

Daar kun je heerlijk slenteren door veel straatjes met winkeltjes,restaurantjes, barretjes enz. er is een mooi centraal plein met grote ficusbomen. Het oude gemeentehuis met zijn karakteristieke klokkentoren is een van de weinige gebouwen die nog over zijn van het oude vissersdorp wat Albufeira ooit geweest is. Er lopen veel toeristen en je hoort veel verschillende talen. We hebben er de hele middag heerlijk rondgeslenterd.

====================================================================================================