zondag 15 juli.

Droog waar harde wind.

Van morgen hebben we   Geiranger weer verlaten we gingen nu de andere kant op. Die weg is in de winter gesloten en dat is logies er lag nu ook nog sneeuw. Boven aan gekomen kwamen we bij een ijsmeer waar we koffie hebben gedronken toen naar een uitzichtpunt Dalsnibba daar moesten we wel tol voor betalen maar was de moeite waard.

Daarna verder naar Lom daar gingen we een staafkerk bekijken en hebben wat rond gekeken. En weer verder naar Otta maar daar moesten we vanaf wijken want Wil had een andere wandeling gevonden bij Gjendesheim bij het nationaalpark de Jotesheimen. We moesten dan de camper op P lang zetten en met een boot werden we dan naar het begin van de wandeling gebracht. Dat allemaal winden we morgen doen. Daar we geen geschikte plek voor de camper konden vinden zijn we maar weer op een camping gegaan .

Dat was helemaal niet mijn bedoeling. We werden volgen mij nog afgezet ook hij wilde niets van een pasje weten daar we korting konden krijgen. De wandeling is bij nader inzien nog meer klimmen dan gisteren en dat wil ik niet meer. Dan gaan we maar door en zoeken we wat anders. Maar dat zien we morgen wel. 

maandag 16 juli.

Droog

We hadden het gisteren nog er even over om toch met de boot maar dan heen en weer tegaan. Maar Wil werd vanmorgen wakker en zij we gaan weg. We volgen de weg verder en zaten bijna op 1386 meter waar we er even uit zijn geweest. Het was er koud zon 9 graden boven nul.

. We zijn wel een zij dal in gegaan dat zijn vaak particulieren wegen waar je tol voor moet betalen het was 80 kronen. Het was een onverharde weg en we hebben hem 13 km gereden en toen weer terug. De camper op een plaatsje neer gezet koffie gedronken en gaan lopen tussen de koeien door erg leuk. Toen een stukje terug en daar hebben we gegeten. Daarna de weg weer op richting Fagranes. In Gol zijn we even uit de camper gegaan om een ijsje te eten. Nu staan we in Geilo bij de sporthal en daar gaan we ook slapen. We hebben net een rondje gelopen en gaan zo even douchen.

dinsdag 17 juli.

Helledag droog

In Geilo is een service punt je ziet het wel meer maar nog nooit gebruikt. Nu wel dus het is een hokje waar je de wc kunt legen water pakken en buiten is een put waar je het vuile water kunt lozen. En dat alle maal voor niets je kon er nog net niet koken zo mooi.

In Heddal een stavkerkje wezen kijken maar dat was een gerestaureerde. Maar we kwamen er nog een tegen ook in Heddal maar daar moesten we voor betalen we zijn maar weer door gereden. We kwamen ook een Kiwi tegen dus maar boodschappen gedaan. Het was een rijdag dus allerlei dingen bekeken. We kwamen door Kongsberg dar staat bekend van de zilvermijnen. We zijn met een trijntje in een mijn geweest.

Vlak bij Hedda vonden we een P daar hebben we de camper neer gezet. Het was bij een recreatie plas met picknickbankjes. We hebben broodjes gebakken en pindasaus gemaakt. De bbq meegenomen en we hebben bij neen bankje lekker gegeten. We hadden toen we kwamen wel een poes zijn lopen maar er niets achter gezocht. Later in de wagen liep de poes er weer aldoor te maaien. Een paar vrouwen haalde hem aan je kon zien dat het geen wilde kat was. We vermoeden dat hij hier was gedumpt. Toen we toen het stil was een rondje gingen lopen kwam de kat achter ons aan. Het vrouwtje dat de poes aan gehaald had was er later weer en we hebben haar geholpen om de poes weer te zoeken. Die  heeft hem toch maar mee genomen.

woensdag 18 juli.

Droog maar s àvonds regen.

We zijn vanmorgen eerst naar het stavekerkje  in Hedda geweest moest ook weer intree betalen en dat doen we niet, wel foto`s gemaakt. Toen naar het Tuddal want daar hebben we een wandeling een berg op de Gaustatoppen  een. De weg er heen was ook erg mooi en stijl. Het was een  geweldige mooie wandeling een klim van ongeveer 710 meter over een lengte van 4 km en weer 4 km terug. Het was erg zwaar maar we hebben het gedaan. Op de berg heb je bij mooi weer een uitzicht zo groot als Nederland schijnt het. We overnachten op de P waar we zijn begonnen met de wandeling er staan nog wat campers en er lopen wat schapen rond. Lekker rustig.

donderdag 19 juli.

Redelijk weer.

We werden van morgen wakker van de schapen die liepen op de P te mekkeren. Na het eten zijn we gaan rijden we volgen de bergweg NR 651 verder. Het is een verschrikkelijke mooie weg. We kwamen vlakbij Hedda uit en zijn rechts af de E134 weer op gegaan onder weg in een dorpje service gedaan en brood gehaald. Bij Dale een rondje gelopen en nog even bij een camperplaats wezen kijken want voor 22 € mag je wel wat hebben maar er was niets alleen een mooie omgeving. We hebben best lang gereden de weg was niet zo heel best en was bochtig. Nu staan we op een camperplaats in een bos met een ieder zijn eigen plaatsje. Het is 9 km ten noorden van Vallu in het Settersdal.  

We staan vlak aan het water met eigen picknickbank en stroom water en er is ook een gebouwtje met wc en douche. De camperplaats heeft zelfs een eigen waterval geweldig. Vlak voor het eten was er een buurman een Noor die zetten de radio erg hard en dat duurde maar tot ik het zat was. Als ik muziek Wil horen zet ik zet de radio wel aan. Ik vroeg heel netjes of de muziek wat zachter kon, nou meneer begon toen te schelden zo van fuckjou en dat bleef een tijdje door gaan. We zouden net beginnen met eten toen hij aan kwam lopen, het zat hem niet lekker. Met wat heen en weer gepraat en vragen of hij wist waar we konden wandelen is alles weer bij gelegd. Hij stond er op dat we na het eten bij ze langs kwamen hij had nog wat folders en zo voor ons. Dus wij er later langs had hij de luiken al dicht?

Morgen gaan we weer een stukje verder om daar te wandelen. Nog een klein rukje en we zijn weer in Kristiansand. 

 

vrijdag 20 juli.

Mooi weer.

Lekker geslapen wat wil je nog meer op z`n mooie plaats. Na het eten weer op weg de boze buurman heeft zich niet meer laten zien. We zijn naar Valle gegaan daar hebben we een mooi rondje gelopen. We hadden broodjes en drinken mee maar we waren rond 12 uur al weer terug. Nog een tijd bij de school waar we de camper hadden neer gezet gezeten. Toen door naar Evje daar hebben we een tijdje naar een plaats gekeken. Wel een kamperen bij de boer maar dat leek ons niets. we zijn naar de camperplaats in Horne bij het mineraalpark. Met de gedachte om daar tegaan lopen. Maar er was niets van dat ook het mineraalpark moet je weer apart voor betalen. We hebben een wandeling bij Evje gevonden dat gaan we morgen doen.

zaterdag 21 juli.

Mooi weer.

Wel weer redelijk geslapen ondanks dat we weer vlak langs de weg stonden.

We zijn terug naar Evje gereden langs de boeren camping zijn we een zijweg in geslagen maar dat was de verkeerde weg we moesten nog 10 km verder. Een smalle weg dus je kon niet hard rijden. Daar aan gekomen koffie gedaan en zijn toen gaan lopen. Het was de wandeling Himmelssyna een geweldige mooie wandeling wat grotendeels over de langlaufpiste ging. Hellemaal boven een broodje gedaan en wat in het gastenboek geschreven en zijn  toen de zelfde weg weer terug gegaan.

We zijn nu op de boerencamping een kleine camping. De wc tank was een beetje vol en die konden we bij het  mineraalpark niet legen koste ook weer geld. Nu is de tank wel leeg we moeten morgen wel zo leeg mogelijk weg.  Morgen mogen we om half 1 inchecken en gaan om half 2 varen.  

zondag 22 juli.

We hadden de camping baas uit zijn bed gebeld we wilden om half 10 weg maar de receptie was pas om 10 uur open. Het was wat gemopper maar we werden wel geholpen. We hebben nog een ommetje gedaan anders waren we veel te vroeg bij de haven. Even over 12 waren we bij de haven en konden direct inchecken. Alleen moesten we wachten met aan boord gaan we gingen bijna als laatste. De overtocht ging snel even 4 uur waren we in Hirtshals. Tegen 6 uur moest er getankt worden en hebben we ook gegeten. En zijn daarna nog heel naar het mannetje in Oeversee gereden. Wil zag er tegen op maar viel erg mee het mannetje zag er slecht uit moet maar zien of die er de volgende keer nog is.

 

Maandag 23 juli.

We zijn vandaag in een keer naar huis gereden geen rare dingen meegemaakt we waren tegen 3 weer thuis.  

    


Maak jouw eigen website met JouwWeb