Carpe diem.

 

Zondag 5 september.

 

Inmiddels zijn we alweer een paar dagen in Argeles.

Vrijdag zijn we hierheen gereden. Onderweg was het droog maar aan weerszijden van de weg was het erg donker. Bij de kust gekomen klaarde het een beetje op.

Net voorbij Port Leucate was de lunchstop aan het binnenmeer en om een uur of drie waren we op de camping waar het zachtjes begon te regenen.

Elke keer als we in Argeles zin proberen we een andere camping, zo ook nu. Vlakbij het centrum is een acsi-camping en dat leek ons wel wat, op 200 meter van het strand. We hadden de keus uit vier plaatsen, de rest was vol. Ook is de camping erg donker door de vele bomen en de heggen om de plekken heen. Ook ’s nachts was het verkeer nog duidelijk te horen.

De volgende dag scheen gelukkig de zon weer dus wij naar het strand. Dit is wel erg druk zo bij het centrum maar gelukkig is het ook erg breed dus hebben we lekker in de zon gelegen, met uitzicht op de bergen.

De camping vonden we niet zo fijn maar gelukkig hadden we maar twee nachten betaald en vanmorgen zijn we verhuisd naar “onze”camping Le Roussillonnais helemaal aan de andere kant van het dorp. Het is niet druk en ons oude plekje was vrij dus we staan hier heerlijk!  Deze camping is veel ruimer opgezet met grote open plekken en hogere bomen.

Vanmiddag hebben we lekker op het strand gezeten, dat scheelde een hoop drukte met gisteren.

 

 

Dinsdag 7 september.

 

Gisteren was het was/stranddag. ’s Avonds konden we weer lekker lang buiten zitten.

Vanmorgen moesten er boodschappen worden gedaan. De fietsen van het rek en naar de Lidl. Je kunt merken dat we wat eerder hier zijn want het is een stuk drukker, ook op het fietspad maar dan met voetgangers. Als je belt kijken ze je raar aan en gaan meestal geen stukje aan de kant. Jammer! In de winkel was het ook heel druk, verkeerde tijdstip?

Vanmiddag zouden we een rondje fietsen, even kijken of we het fietspad van vorig jaar nog konden vinden, naar Sorede en verder naar Le Boulou. Eerst naar het station van Argeles en toen vonden we het al gauw. Nu gingen we de andere kant op de groene vallei in. Na een poosje ging de weg omhoog en wat later kwam er een kasteeltje boven ons in zicht. Dat werd ons doel maar eerst was daar een terras bij een camping. We hadden niets meegenomen dus daar zijn we gaan zitten om wat te drinken. De mevrouw die ons drinken bracht vertelde dat het kasteel een B en B is en niet te bezoeken, het park was wel te bezichtigen. Dat hebben we maar even gedaan. Er bloeide helaas niet zoveel meer maar het mooie uitzicht vanaf de parkeerplaats maakte veel goed.

Hiervandaan is ook een weg, met fietspad, rechtstreeks naar Argeles-Plage en we kwamen bij de haven uit. Vandaar is het nog ongeveer 4 km fietsen over de boulevard naar de camping. Was een leuk rondje van toch nog ongeveer 23 kilometer.

 

 

Woensdag 8 september.

 

Vandaag stond er nogal veel wind. Het was te fris om op het strand te zijn dus hebben we ’s middags de fiets weer gepakt.

Al fietsende voelden we de wind niet meer en met het zonnetje erbij was het nog best warm.

Via Argeles Village ging het naar Palau del Vidre met een mooie kerk en leuke huizen er omheen. Daarvandaan gingen we over een binnenweggetje met veel riet en bomen naar Ortaffa en door naar Elne. De zonnebloemen zijn al uitgebloeid. Het oude centrum van Elne ligt op een heuvel. Via smalle straatjes zijn we naar boven gefietst. Op het pleintje voor de kathedraal was een klein terrasje met souvenirwinkeltje. De koffie was lekker en ik, Wil, kon ook nog een vingerhoedje scoren voor de verzameling. Mijn dag was weer goed.

Op de weg naar Latour bas Elne kwamen we in de avondspits, niet fijn.  Daar vonden we een fietspad naar st. Cyprien en daarvandaan is een fietspad naar Argeles Plage waar de camping is. Dit pad hebben we al vaker gefietst. Dit rondje was 38 km.

 

 

Donderdag 9 september.

 

Vanmorgen om 6 uur werden we wakker van de regen. Cor kon nog net op tijd het dakluik dichtdoen want het begon flink te hozen en te onweren. Na een uurtje was het weer rustig en om 9 uur scheen de zon.

Na een paar fietsdagen was het vandaag stranddag. Windkracht twee, af en toe sluierwolkjes dus goed toeven op het strand.

 

 

Zaterdag 11 september.

 

Gisteren was het bewolkt met af en toe een paar sputters. Het was ook niet zo warm dus hebben we gepoetst en de koelkast ontdooid. De koelribben waren aangevroren en dan doet hij het niet zo goed meer, scheelt minstens drie graden. ’s Middags zijn we naar het centrum gelopen, daar zijn een paar leuke winkelstraatjes. De wandeling van ongeveer drie km gaat onder de dennenbomen en over de boulevard.

Vandaag was het weer strandweer, heerlijk met een klein windje.

Morgen gaan we een stukje landinwaarts, het achterland een beetje verkennen. Misschien nog even de Pyreneeën in.

Dan kan het armbandje van de camping weer af. Voor je een camping op mag wordt eerst je Q-code gecheckt en dan krijg je een armbandje. We hebben er al drie!

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb